Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 

A porból kiáltok!

Ne nézzetek

rám ferde szemmel,

tele van a lelkem félelemmel,

és nem vagyok más

csak egy ember,

sem szentéletű,

sem gazember.

Nem vagyok

pogány mint vazúl,

csak a föld porából gyúrt az Úr,

néha keservesen sírok,

néha buta verseket írok,

néha szeretnék még élni,

máskor a túlvilágra lépni.

De lelkemben halkan

cseng az ének

"szeretném ha szeretnének

s lennék valakié!"

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Hamis legenda: a pápa Trianon ellen

2012.05.25. 18:20, Közzétette: Kepes Károly
Címkék: politika

A „pápai szervezet” pecsétjének
közepén lévő szó már jelzi, hogy
valami sumákolás van a dologban
„A II. János Pál pápa által alapított, emberi jogi szervezet Trianon felülvizsgálatát kéri!” – ezt a jól csengõ hírt egy szélhámos indította el, aki az Orbán-kormánnyal azt is elismertette, hogy õ a szocializmus alatti emigráns kormányunk egykori miniszterelnöke! A Jobbik már nem volt ekkora palimadár: felvette a kapcsolatot a csalóval, most pedig leleplezi.


Irigylem azoknak a lelki szegényeknek a boldogságát, akik pl. a Kuruc.info hírportálnak A jó fideszes kézikönyve szerint tudnak gondolkodni. A hülyék naivitásának azonban mi isszuk meg a levét; ezért aki tovább szokta küldeni a fehérorosz karateválogatott esetét a BMW-s cigányokkal vagy az „ennek a levélnek a továbbküldésével címzettenként egy eurócenttel támogatod a rákos kislányt” típusú leveleket, azok most vezeklésül küldjék el 128 helyre a Humor rovat legújabb cikkét!

Én azonban nem érzelmiségi, hanem értelmiségi vagyok, ezért annak a híresztelésnek sem tudtam fenntartások nélkül örülni, mely szerint az Institutum Pro Hominis Juribus – amely emberi jogi intézetet állítólag maga a pápa alapította 1984-ben – egy petícióban Trianon felülvizsgálatát kezdeményezte az ENSZ-nél. A hatalmas, középkori jellegû pecséttel és 2001. február 20-ai keltezéssel ellátott dokumentum elõször egyfajta szamizdatként került a kezembe még a régi rossz MIÉP-es idõkben. Aztán megjelent beszkennelve a Nemnemsoha.hu gyûjteményében, a Nemzetõrben újragépelve (2003. július 9., a honlapján már kritikusabban a késõbb létrehozott X-Akták rovatba került), a KAPU-ban („Az értelmiség magyar folyóirata”, 2003. 09.) és még ki tudja, hol – no meg elsõsorban terjedt drótpostán...

Örök szkeptikusként – miután az internetes keresõk szinte semmilyen információval nem szolgáltak az Institutum Pro Hominis Juribusról – elõször a petícióban szereplõ svájci címre írtam, hogy a dokumentum és a szervezet hitelességét ellenõrizzem. (Mert azért zavaros volt, hogy a petíció magyar nyelven íródott, s kissé áltudományos volt; a Trianon okozta tengerészeti veszteségeink annyira ki vannak emelve benne, mintha egy idõs horthysta írta volna.) Azonban visszajött a levelem: „Címzett elköltözött, utánküldést nem kért” felirattal. Tehát van/volt ilyen szervezet! Viszont milyen komolytalan, ha nem kér utánküldést?

Azért nem adtam föl; többet ér ez az ügy. Juliusz Janusz pápai nunciushoz fordultam, aki viszont szûkszavú válaszában csak arról tájékoztatott, hogy a küldött dokumentum számára ismeretlen. A Vatikán budapesti nagyköveteként elvártam volna tõle, hogy ha már ilyen tájékozatlan, akkor nézzen utána ennek a rázós ügynek, de hát nem vette a fáradságot... Ezért aztán magának II. János Pál Pápának küldtem egy levelet – fejléccel-pecséttel, az Ifjú Magyarok Egyesülete elnökeként, angolul; hátha így komolyabban vesz hivatala –, de 2003 óta nem méltattak válaszra. Még egy fél évre rá írtam Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárának, aki válaszában annyit tudott közölni, hogy már hallott róla, próbálta kinyomozni eredetét, de információi szerint az említett szervezet nem létezik. Ez azonban még nem bizonyíték; ugyanakkor nem volt több lehetõségem.

2004 õszén azonban fordult a kocka: elektronikus körlevelekben a petíció folytatása is megjelent, benne az intézet egy újabb zürichi telefonszámával. Nosza, kerestem a dokumentum aláíróját, Prof. Ludwig von Lang urat. És láss csodát, Láng Lajos veszi fel a telefont! No, hát a név lefordítására magunktól is rájöhettünk volna! Az idõs, revizionista úrral órákat beszéltem, mert gyakran elkalandozott. Hetekbe telt, mire elküldte a kért enciklikát (pápai körlevél), melyre a petícióban is hivatkozik az alapítást igazolandóan.


Ez csak egy levelének a vége. Az aláírás szerint: „A Pápai Emberi Jogok Nemzetközi Szervezetének Főtitkára. A Szabad Magyar Exilkormány Miniszterelnöke (1960-1989)”. De erről majd később...


Csakhogy ez nem egy enciklika, nem is alapítólevél, hanem inkább csak egy jókívánságokkal teli, udvarias válasznak néz ki, melyet II. János Pál pápa annak küldhetett, aki létrehozta és tájékoztatta õt az emberi jogi szervezet megalakulásáról! A francia nyelvû levél pápai kézzel és géppel írva alább látható, fordítása pedig itt: „Az Ön emberi jogi kezdeményezése – Institutum Pro Hominis Juribus – mindenkitõl kiérdemli a legnagyobb érdeklõdést, aki egy jobb világért munkálkodik. Századunk végének a békérõl, az igazságról és a toleranciáról kell, hogy szóljon. A gyûlölet és az erõszak ellen harcolni kell, és ki kell küszöbölni. Személyes figyelemmel kísérem az 1984 programot a szerencsétlen sorsú gyerekekrõl. Biztosítom pártfogásomról. A világ jóakaratú emberei csatlakozzanak az Ön akciójához! Maximális sikert kívánva adom apostoli áldásomat.” Ennyit a pápai alapításról.

Azért udvariasan próbáltam Láng úr tudtára adni, hogy ez így nem állja meg a helyét. Arra is választ vártam, amit a História folyóiratban találtam róla – immár magyar nevén. A messzirõl jött ember meséje szerint – melyet a TV2 is szenzációként tálalt – Kéthly Anna Láng Lajost bízta meg egy illegális emigráns kormány létrehozásával, s errõl utóbbi írásos dokumentummal is szolgált. Ez azonban már nem csúsztatás volt, hanem közönséges hamisítvány. Az elõbbi linken arról is találunk információt, hogy a „rendszerváltáskor” Láng megpróbálta hivatalosan is átadni megbízását, erre azonban sem Szûrös Mátyás, sem az Antall-kormány nem reagált. Ellenben az Orbán-kormány állítólag igen, legitimizálva ezzel az emigráns kormány 30 éves „mûködését”. Hogy errõl meggyõzõdjek, levelet írtam – a biztosabb válasz reményében egy ismeretlenebb barátom nevében – a Miniszterelnöki Hivatalnak, majd a Fidesznek, de elõbbi csak semmitmondó, Orbánék pedig semmilyen választ nem küldtek. Tehát amíg nem cáfolják, mondhatjuk: a Fidesz-kormányt szélhámosunk jól megetette.

A páratlan, illetve páros mese bekerülhetne a National Geographic által összeállított, a történelem tíz legjobb áprilisi tréfája közé, Csurka István nyilatkozata (miszerint lemond, és elveszi Papolczyné Balla Gizella szeretõjét feleségül) mellé, bár ez a „pápai” csoda nem csak egy napig tartott, hanem egészen mostanáig, kedves Olvasó.

Helyreállt a rend: mi, igazságharcosok egyedül harcolunk Trianon ellen. Hiszen nem számíthattunk a békediktátum elõtt született, a minket legjobban szeretõ lengyel nép pápájára sem, ha Trianonról van szó. Amikor Romániában járt, a politika nyomására nem ment el Erdélybe, nem kereste fel az ott élõ katolikusokat, netán Csíksomlyót, s nem szólt Európa legkeletibb katolikus közösségéhez, az ortodox gyûrûben élõ, 200 ezres moldvai csángókhoz, akik magyar nyelven szeretnének misét hallgatni, hiszen már így is csak 70 ezren tudnak magyarul. A Jobbik Magyarországért Mozgalom azonban Trianon ledöntésén dolgozik, és bízik az égiekben.Novák Elõd


(Fenti cikkem megírásához az utolsó lökést az adta, hogy a Nemzeti Hírháló közzétette az elsõ komolyabb szkeptikus véleményt a petícióról.)
 

II. János Pál pápa saját kezével írt, francia nyelvű, üdvözlő válaszlevele, melyet Láng Lajos az emberi jogi szervezete megalakítását kimondó enciklikának nevez. Tegyük hozzá: az ilyet nem is pápai körlevélben szokás
 

Az előbbi dokumentum valamiért nem csak kézírással, hanem gépelve is postázásra került
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.05.28. 05:36
kodrane

Kicsit csadottan olvastam, már reménykedni kezdtem. De hát ez van, megtanulhattuk már, hogy senkitől sem szabad segítséget várni.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2021.01.01. 03:25
2020.12.25. 17:37
2020.12.22. 19:00
2020.12.06. 19:33
2020.11.04. 10:29
2020.10.17. 14:55
2020.10.04. 17:27
2020.10.02. 18:00
2020.07.15. 18:35
2020.07.13. 09:50
2020.06.29. 08:41
2020.06.10. 11:15
2020.05.04. 08:31
2020.04.08. 11:15
2020.04.04. 18:22
2020.04.02. 19:25
2020.03.30. 18:28
2020.03.28. 10:47
2020.03.26. 07:35
2020.03.24. 20:14
Friss hozzászólások
 
Live Traffic Feed
 


 


SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Ann&#224;cska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)