Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Visszavonták Kertész budapesti díszpolgári címét

2011.09.21. 17:39, Közzétette: Kepes Károly
Richpoi Hírek

 


Hosszas, bekiabálásokkal teli, személyeskedő vita után a Fidesz és a Jobbik igen-szavazataival visszavonta Kertész Ákos díszpolgári címét a Fővárosi Közgyűlés.

A cím visszavonását kezdeményező előterjesztést 20 igen, 9 nem és 2 tartózkodó szavazattal fogadta el a testület. A Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői igennel szavaztak, az MSZP-frakció és az LMP-s Kaltenbach Jenő nemmel voksolt, míg a másik két LMP-s képviselő tartózkodott.   

Németh Zoltán, az indítványt benyújtó Fidesz-KDNP-frakció vezetője az ülés előtt azzal indokolt az MTI-nek: "Kertész Ákos nem méltó arra, hogy továbbra is a főváros díszpolgára maradjon, érdemtelenné és méltatlanná vált azon magyargyalázó kijelentései után, amelyeket az Amerikai Népszavában megjelentetett".


Az előterjesztést jegyző egyik fideszes képviselő, Raduly József a vitában emlékeztetett: az író az Amerikai Népszavában 2011. augusztus 29-én megjelent írásában Kertész úgy fogalmaz, hogy „a magyar genetikailag alattvaló”, „dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot”, továbbá: „se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van, legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire”. 

Az egész magyarságot megsértette

Raduly József arról beszélt, Kertész Ákos a cigányokat is megsértette kijelentéseivel, Czeglédi János (Jobbik) úgy vélte, az író azt a népet sértette meg, amelyik befogadta. Czeglédi János felháborítónak nevezte Kertész Ákos kijelentéseit, és úgy vélte, azokat az író gyűlöletből tette. Közölte azt is, úgy látja, a vita tanulsága, hogy az MSZP mára átvette az SZDSZ helyét, így reméli, hogy hasonló sorsra is fog jutni, és eltűnik a süllyesztőben.

A Németh Zoltán, Németh Szilárd, Raduly József és Velkey György fideszes képviselők által jegyzett előterjesztés megállapítja: Kertész Ákos szavaival az egész magyarságot, s így a főváros polgárait is megsértette, ezáltal érdemtelenné és méltatlanná vált a díszpolgári cím viselésére. „A kollektív megbélyegzés és minősítés nem tartozik a demokrácia eszközei közé” – jegyezte meg Raduly József.
 

Az MSZP Kertészt védte és Tarlóst szídta

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője azt mondta: nem azt kell mérlegelni, hogy helyesen döntöttek-e, amikor díszpolgárrá avatták Kertész Ákost, hanem az író munkásságát kell figyelembe venni. A szocialista képviselő a „díszpolgárüldözést” a „zászlótervezéshez hasonló pótcselekvésnek”, Tarlós Istvánt pedig XXI. századi Aczél Györgynek nevezte.

Horváth Csaba MSZP-frakcióvezető "pikánsnak" nevezte (a fővárosi cigányokat is képviselő) Raduly József szavait. Később Németh Zoltán magyarázatra szólította fel Horváth Csabát, aki úgy válaszolt: "a fasiszták rémuralmának a középpontjában a zsidó nemzet és a cigány nemzet állt, ők szenvedték el a holokauszt rémségét és aljasságait (...) ezért tartom furcsának, hogy egy megbélyegzett, megtaposott nemzet képviselője szintén megbélyegez valakit azért a véleményéért, amit képvisel".   

Horváth Csaba szerint a javaslat a Rákosi-korszakot idézi. Tarlós István főpolgármesterhez fordulva pedig azt kérdezte: melyik az igazi arca; amikor kiállt a kirekesztés ellen az Élet Menetén, vagy amikor "egy mondvacsinált ürüggyel" csatlakozik "a Kertész Ákos ellen kirobbantott, többek között antiszemita kampányhoz".

„Nem hallom ezt a szent felháborodást, amikor a parlamentben nyílt zsidózás zajlik” – mondta a vitában Havas Szófia MSZP-s képviselő. „Célszerű lenne ezt a szent tüzet hasznosabb feladatokra fordítani” – jegyezte meg Havas Szófia, aki szerint ezzel megnyílik a lehetőség azelőtt, hogy az elmúlt 20 évben kitüntetett balliberális értelmiségiektől megvonják díjaikat. 

1560_kertesz_akos2.jpg
Kertész Ákos átveszi a Kossuth-díjat 2008-ban

Tarlós István erre azt mondta: ő azt nem érti, mit keresett az Élet Menetén Kertész Ákos. Hozzátette: az Élet Menete éppen arról szól, hogy egy népcsoportot generálisan megítélni, elítélni, üldözni milyen csúf dolog. A főpolgármester felvetette: nem érti, hogy a szocialisták miért veszik védelmükbe Kertész Ákost.

Kaltenbach Jenő LMP-frakcióvezető elfogadhatatlannak nevezte Kertész Ákos írásának egyes mondatait, és elgondolkodtatónak mondta, mi vitt arra egy Kossuth-díjas írót, hogy "egy ilyen verbális kisiklást kövessen el". Kaltenbach Jenő elutasította Kertész Ákos szavait, ugyanakkor megjegyezte: mielőtt visszakézből visszaütnénk, el kellene gondolkodni azon, hogy mi visz rá egy Kossuth díjas írót ilyen szavak leírására. Az LMP frakciója nem támogatta az előterjesztést, mi több kettős citromdíjat adott Kertész Ákosnak, valamint a díszpolgári cím visszavonásáról szóló előterjesztés jegyzőinek.

György István: ez egyenlő a fajelmélettel

„Nem lehet kettős mércét alkalmazni. Genetikailag alattvalónak nevezni a magyarságot az egyenlő a fajelmélettel” – szállt be a vitába György István főpolgármester-helyettes; mint mondta: ha valaki méltatlanná válik az elismerésre, a közösségnek kötelező figyelmeztetni. „Budapest ne tisztelegjen olyan ember előtt, aki a magyarságot és a fővárosiakat ilyen mértékben megsértette” – tette hozzám a fideszes politikus.


Tarlós: felfordul a gyomrom

"Megmondom őszintén, kezd felfordulni a gyomrom. Ez a vita elképesztő és lealacsonyító" - minősítette a vitát Tarlós István főpolgármester. Mint mondta: egyetért a díszpolgári cím visszavonásával, bár eredetileg nem akart reagálni Kertész szavaira, mert a főpolgármester szerint "Kertész nem éri el azt a spirituális szintet". Kertész Ákos 2002-ben lett Budapest díszpolgára. Kitüntetésének visszavonását eredetileg a Jobbik frakciója kezdeményezte, ehhez csatlakozott a Fidesz fővárosi képviselőcsoportja.

Kertész Ákos botrányos írását itt olvashatják.Kapcsolódó cikkek

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2019.03.19. 16:49
2019.03.16. 18:49
2019.02.20. 19:51
2019.02.16. 17:09
2019.01.18. 19:42
2018.12.31. 09:38
2018.12.31. 09:04
2018.12.28. 10:03
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
 
Live Traffic Feed
 


 


Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!    *****    Idén is rajongunk, és Te mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Mondd el a véleményedet!