Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 

A porból kiáltok!

Ne nézzetek

rám ferde szemmel,

tele van a lelkem félelemmel,

és nem vagyok más

csak egy ember,

sem szentéletű,

sem gazember.

Nem vagyok

pogány mint vazúl,

csak a föld porából gyúrt az Úr,

néha keservesen sírok,

néha buta verseket írok,

néha szeretnék még élni,

máskor a túlvilágra lépni.

De lelkemben halkan

cseng az ének

"szeretném ha szeretnének

s lennék valakié!"

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

A PIHENÉS, A GYÓGYULÁS ÉS A SPORTOLÁS TÖKÉLETES ÖSSZHANGJA

2011.09.19. 21:00, JulCSIllag (Polgár Julianna)
Címkék: julcsi
Megújult és kibővült a Tisza-parti Termálfürdő

A PIHENÉS, A GYÓGYULÁS ÉS A SPORTOLÁS TÖKÉLETES ÖSSZHANGJA

 

 

Megújult és kibővült a Tisza-parti Termálfürdő

 

Tiszakécskén a folyamatosan fejlődő Tisza-parti Termálfürdő újabb nagy beruházást valósított meg. Az Európai Unió támogatásával a Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztéssel új és felújított medencék, fényárban úszó tágas terek, egyedi szaunavilág, páratlan wellness élmények és magas színvonalú gyógyászati kezelések várják a vendégeket.

 

Példaértékű családi vállalkozás

A 4,5 hektáron elterülő Tisza-parti Termálfürdő tulajdonosának és családjának az élete több mint 25 éve összeforrt a fürdőével. 1984-ben még csak a vendéglátóipari egységet üzemeltették, később az egész fürdő az ő irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999. óta a család tulajdonába került. Ekkor vette kezdetét a felújítások és a bővítések sora, és - a család vágyait és elhivatottságát alapul véve - a most befejeződött nagyszabású beruházás biztosan nem az utolsó volt.

 

Következetes fejlesztés

A 2000-től kezdődő fejlesztések során először megújultak a medencék, szaunát alakítottak ki, átépült a főbejárat és a fogadótér. Hiányt pótló beruházás keretében, a camping nyújtotta szálláslehetőség alternatívájaként 13 apartman házat is építettek. A fejlesztések során mindvégig fontos szerepet kapott a környezetbe simuló, ökologikus gondolkodáson alapuló kialakítás. A modern formák megfelelnek mai igényeknek, ugyanakkor ügyeltek arra, hogy mindezt természetes anyaghasználattal és környezetbarát gépészeti megoldásokkal ötvözzék. Utóbbi szempont érvényesült akkor is, amikor az apartman házakhoz hasonlóan a jelenlegi fejlesztés során kialakított épületrészek fűtését is a termálenergia hasznosításával alakították ki.

 

„Központi medence és épület bővítése, wellness- és gyógyászati szolgáltatások kialakítása a Tisza-parti Termálfürdőben, Tiszakécskén”

A most befejeződött, 330 millió forintos Európai Uniós támogatással megvalósult 680 millió forintos beruházás keretében a fürdő központi medencéjének épülete kibővült, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatások segítik a vendégek kikapcsolódását és gyógyulását.

A fürdő fedett medencéjének helyet adó épület egyik oldalának hatalmas üvegfalai az egész teret világosabbá varázsolják, ugyanakkor a bővítés lehetőséget teremtett egy frissítőket felszolgáló bár kialakításához is. A megnövelt pihenőterekben semmi nem akadályozza a fürdőzők relaxációját. Sőt, külön családi pihenőt is kialakítottak, alkalmazkodva a gyerekekkel érkezők igényeihez.

A fedett térben újonnan kialakított gyermekmedence és a kültéri gyermek kalandmedence felújítása az eddigieknél is több élménnyel gazdagítja a gyerekes családok kikapcsolódását.

Az új épületszárnnyal összekapcsolt külső, kerek élményfürdő részbeni tetőfedésével megnyílt a lehetőség, hogy a vendégek egész évben zavartalanul használhassák ezt a medencét is. A kinti termálmedencéket az épülettel összekötő, nyáron nyitott, télen zárt pergolafolyosók a meleg időben nem gátolják a levegő mozgását, ám hidegben védelmet nyújtanak a zord időjárás ellen.

 

Egyedi látvány, egyedülálló élmények

Míg az építészeti elemek a Tisza közelségét és a hagyományos, alföldi tornácos házakat idézik, addig a belsőépítészeti elemek az Tiszakécskén őshonos rózsabarack motívumát hangsúlyozzák. A Dél-Alföld és a közvetlen környezet jellegzetességei a szaunavilágban és a wellness kezelések során is kiemelt szerepet kaptak, ezzel igazán egyedülálló élmények egész tárházát nyújtják a pihenésre és rekreációra vágyó vendégeknek.

A jelenlegi fejlesztés építészeti terveinél az uszoda épületének adottságait nem lehetett figyelmen kívül hagyni: viszonylag nagy tömege kiemeli a környezetéből. A bővítéssel mindezt szellősebbé varázsolták úgy, hogy a funkciók - az úszás, a szaunázás, a wellness- és gyógy szolgáltatások – és az épület harmonikus egységet alkotnak.

 

Fontos volt, hogy a fogadó épület, a kültéri gyógyvizes medencék, a fedett uszodának valamint a szaunáknak és a kezelő helyiségeknek otthont adó épületegyüttes összekötésével egy egész évben használható egységet alakítsanak ki. Az összekötő elemek tervezésekor Németh Csaba építészt a hagyományos alföldi épületek térstruktúrája inspirálta. Az alföldi tornácos házak elkerített belső udvarait idézik a pergolák, melyek nyáron nyitottan szellősséget, míg télen - üveges elemekkel lezárva - védettséget biztosítanak. A természetes anyagok és motívumok a belsőépítészeti elemek kialakítása során is lényeges szerepet játszottak. A Szabados Emese belsőépítész által megálmodott miliőben a rózsabarack motívum az egyik központi elem. A Tisza-parti Termálfürdő területén őshonos és ma már különös gonddal óvott és szaporított fa a Kécskei rózsabarack. A nyár derekán, az elsők között érő rózsabarck típusú kajszibarack valószínűleg magról keletkezett az ókécskei szőlőkben. A lapított gömb alakú korona ágain növő, sötét narancssárga színű, rostos húsú barack mindenkit elbűvöl édes zamatával. Nem csak a látványelemekben tűnik fel ez a helyi különlegesség! A rózsabarack-bioszaunában párologtatott rózsabarack aroma igazi ritkaságnak számít, ám ez csak egyike a wellness részleg különlegességeinek. A hangterápiás pihenőben a központi fémtálban mozgó víz hullámainak nyugtató hangja ugyanúgy feledhetetlen élmény, mint a „Dél-Alföld-Spa” pihenőhelyiséget feltöltő tiszai homok. A melegített homokban egy lazító program keretében - fényjátékkal kísérve - napfelkeltétől napnyugtáig élvezhetik a vendégek az alföldi nap melegét.

 

„Pihenj, gyógyulj, sportolj!”

A megújult, kibővített Tisza-parti Termálfürdő minden korosztály számára ideális körülményeket teremt a kikapcsolódáshoz. A kényeztető élmények – fürdés, szaunázás, wellness kezelések - feledtetik a mindennapok nehézségeit.

A több mint 1300 méter mélyből nyert 52 Celsius fokos gyógyvíz áldásos hatását nem csak a reumatikus és ízületi bántalmakban szenvedők élvezhetik. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekben is hatásos, de ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengésben is segítséget nyújt. A még jobb hatás érdekében a vízben rejlő gyógyhatásokat érdemes kiegészíteni orvos által rendelt gyógyászati kezelésekkel is.

A fürdőtől 300 méterre folyó Tisza egyik legnagyobb kanyarulata igazi paradicsomi körülményeket biztosít a vízi sportok és a horgászat kedvelőinek. A 25 méteres feszített víztükrű úszómedence és a gyalogos-vagy biciklitúrákra csalogató környezet feledhetetlen élményt nyújt az aktív pihenésre vágyóknak.

 

thermal@thermaltiszapart.hu

www.thermaltiszapart.hu

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Közreadta:

 

 

Polgár Julianna

(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI, MTVA - konyvtar@dunatv.hu;

budapesti tudósító - HUNSOR.SE; POLUS ONLINE - lillatti8@gmail.com)

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2020.10.19. 19:53
2020.10.17. 14:55
2020.10.04. 17:27
2020.10.02. 18:00
2020.07.15. 18:35
2020.07.13. 09:50
2020.06.29. 08:41
2020.06.10. 11:15
2020.05.04. 08:31
2020.04.08. 11:15
2020.04.04. 18:22
2020.04.02. 19:25
2020.03.30. 18:28
2020.03.28. 10:47
2020.03.27. 04:25
2020.03.26. 07:35
2020.03.24. 20:14
2020.03.22. 20:26
2020.03.22. 08:17
2020.03.18. 16:44
Friss hozzászólások
 
Live Traffic Feed
 


 


Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM