Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 

A porból kiáltok!

Ne nézzetek

rám ferde szemmel,

tele van a lelkem félelemmel,

és nem vagyok más

csak egy ember,

sem szentéletű,

sem gazember.

Nem vagyok

pogány mint vazúl,

csak a föld porából gyúrt az Úr,

néha keservesen sírok,

néha buta verseket írok,

néha szeretnék még élni,

máskor a túlvilágra lépni.

De lelkemben halkan

cseng az ének

"szeretném ha szeretnének

s lennék valakié!"

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei





 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Utánzat

2011.09.06. 06:50, Boér Péter Pál
Címkék: boerpeterpal

 

 

         Az ötödik X felé baktató házaspár közismerten a sertéshús nagy rajongója volt, tulajdonképpen minden formában. A férj a füstölt kolbászt, sonkát, a feleség a sültet és a pörkötet részesítette előnyben. Nagyon-nagyon régen elszármaztak már, de évente egyszer részt kellett venniük családjuk keretén belül azon a procedúrán, amelyik az eleven disznóból táplálékot alakít. Rokonaik, ahol ez történt, az egyszerű, bevált módszert alkalmazták, a kötelező szabványelőírásokkal szemben, ám a házaspárnak valahogy így sem volt az egész közel sem olyan mértékben az ínyére, mint maga a disznóhús. Több diplomával, kutatómunkát végezve, évről évre erősödött bennük a meggyőződés, hogy a disznóhúsra szükség van, de ölésre semmiképpen nincs. A férj fizikai, biológiai és informatikai végzettséggel egy mezőgazdasági cég átalakító szervezeténél dolgozott. Valójában bizonyos növényeket génmanipulált, hogy szebbek, nagyobbak és ízesebbek legyenek. A feleség orvosbiológusként, hobbiból elvégezte az állatorvosit is. Az utolsó disznótorról bőséges kóstolóval felszerelve, hazafelé pattant ki a megoldásnak tűnő ötlet a férfi fejéből.

         - Úgy gondolom, Drágám, amennyiben cseresznyét görögdinnyével és kengurugénnel keresztezve almanagyságúvá és pattogóssá tudok tenni, egy kis munkával, némi ráfordított kísérleti kutatással valószínűleg képesek leszünk, együttes erővel létrehozni a disznófát!

         - Disznófát? Nagyon utópisztikusan hangzik… A mai világban, persze semmin sem rökönyödnék meg. Ha Te mondod, valószínűleg kivitelezhető...

         - Kivitelezhetőnek látom, Drágám! Úgy vélem, hogy a legalkalmasabb egy elefántgénekkel manipulált diófa, hogy az ágak legalább olyan erősek legyenek, mint a törzs, illetve a kissé maceránsabb disznógén olyan szintű bevitele, hogy a termés dió helyett malacok formájában terhelje a fát. Gondolj bele, moslékra sem lesz szükség.

         - Drágám, a moslék már rég tiltott tápanyag.

         - Tudom, de ha a nagybátyám nem moslékkal tömné az állományt, akkor az a ronda, sokkal kevésbé finom, fűrészporízű, táppal hizlalt hús lenne a csomagtartóban.

         - Igazad van, Drágám. Folytasd, kíváncsi vagyok, amiben tudok, segítek!

         - A segítséged abban kellene, hogy hogyan tudjuk a genetikát úgy megváltoztatni, hogy dió helyett malacot teremjen. Az ugyanis gyerekjáték lenne, hogy mondjuk hordó nagyságú görögdinnyét teremjen egy diófa, de malacdiófát még senki nem csinált. Summa summárom erre rá fog menni néhány hónapunk, de nagyon remélem, hogy a sógorék is örülni fognak, hogy egyszerűen csak leszedik a fáról a fotoszintézissel és talajból felszívott ásványi sókkal kövérre hizlalt disznónövényt. Amikor megvan az első termés, csinálunk egy valóságtesztet, hogy lássuk a hús ízét. Nem annyira az összetevők érdekelnek, hanem hogy mennyire ízletes, mennyire hasonlít, netán egyezik a valóságos disznópecsenyével. Onnantól kezdve, már csak arra kell összpontosítanunk, hogy a hiányosságokat pótoljuk, és teljesen azonossá tegyük a disznófa malactermését a valódi malaccal.

         A házaspár nekiült, és dolgozott, tulajdonképpen az első fázisban a második műszakként, meglevő munkahelyeik mellett. A vállalkozásba csak akkor mertek belefogni, amikor három év után, az első termőképes, malacot termő diófát létrehozták. Ezek még kisebb malacok voltak, a kifejlett termés, – disznó - formájában sem érték el a 70-80 kg-ot, de a kezdet biztató volt. Az áhított 110-120 kg-os termék-testsúlyt további három év munkájával érték el. Hogy egy ilyen üzletet el lehet bukni, fel sem vetődött bennük, egyrészt az állatmentőkre gondoltak, másrészt a vegetáriánusokra, akik egyből növénnyé nyilvánítják a disznóhúst, harmadrészt a társadalom tisztességre hajlására, hiszen leölni egy állatot étkezési célokra is nagyon-nagyon fájó. Ezért lepődtek meg, amikor nem nagyon kelt az áru, bár minden ingó és ingatlan vagyonukat lekötötték. Tulajdonképpen semmijük nem volt, a biztos siker érdekében egy nagy jelzálogban éltek, mindenük zálogosított volt. A fölvett hitel nagyobbik része pedig a biztosnak remélt hatalmas jövedelemre alapult. Saját, szűkebb pátriájukban egy rakomány frissen szedett, már nem zöld, mint kismalac korukban, hanem szépen kigömbölyödött disznónövényt vittek. A disznónövény akkorára már ízét illetően azonos volt a disznóállat húsával. Nagybátyja és sógora húzták az orrukat, köszönték szépen, nem kértek a disznónövényből, úgy udvariasságból belekóstoltak, fintorogtak egy nagyot. Ódivatúak, régi vágásúak, gondolták, meg kellene próbálni az ismeretségi és baráti kört.

         Mindenkit megpróbáltak. Az az érdekes, ha nem közlik tisztességesen, hogy ez egy génmanipulált diófa termése, sertés formájában, 100% disznóhús gyanánt, mint a cukrot, tudták volna eladni. Így mindenki húzta az orrát és fintorgott. "Teli van táppal, meg ezzel az… E-vel, tudjátok, ami pici betűkkel van felírva a csomagoláson." - mondta az egyik. Kifogást mindenki talált, de hát azokat a termékeket, amelyek olyan E-kkel tele vannak, bőségesen zabálta az egész falu lelkiismeret-furdalás nélkül. Éppen csak a disznófa termését sem zöld, sem érett formájában nem kérték, köszönték. Négyszemközt maradtak, egészen pontosan hatszemközt a férfi nagybátyjával. Tulajdonképpen szinte térden rimánkodtak neki, hogy árulja el, miért nem kell senkinek a kínzás nélküli disznóhús.

         - Fiam, hogy hívják a feleségedet?

         - Klára.

         - Klára, hogy hívják a férjedet?

         - Béla.

         - Béla, te szeretnél egy guminővel házasságban élni?

         - Tamás bátyám, ne vicceljen, sok munkám van benne, ahhoz túlságosan sok, hogy ilyennel viccelődjön.

         - Klára, nálad bonyolultabb a megfogalmazás, ezért nem is mondom végig. Szeretnél egy… tudod mivel, együtt élni?

         - Ne sértegessen, Tamás bácsi! Nyolcadik éve dolgozunk ezen, szerettünk volna az emberiségnek egy humánusabb megoldást nyújtani a sertésfogyasztásra.

         -Tudjátok, gyermekeim, az a helyzet, ha ti nem szeretnétek guminővel illetve, …na tudod mivel élni, így más sem szeretne disznóvágás, disznótor nélkül maradni. Bár macerás is, meg a disznó számára nagyon kellemetlen, ezt sokan kihagynák, de valahogy mindenki az eredetit szereti, nem az utánzatot, … a guminőt...

Még nincs hozzászólás.
 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc



 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2025.02.23. 21:31
2024.12.08. 16:39
2024.11.16. 20:12
2024.08.27. 20:40
2024.07.02. 21:16
2023.12.07. 19:30
2023.07.09. 11:52
2023.04.08. 08:25
2023.02.12. 19:29
2022.12.24. 10:59
2022.10.26. 18:09
2022.09.17. 18:47
2022.05.22. 20:31
2022.04.09. 19:47
2022.01.13. 20:21
2021.12.04. 20:46
2021.11.28. 18:56
2021.10.06. 10:27
2021.09.25. 20:59
2021.07.26. 20:59
Friss hozzászólások
 
Live Traffic Feed
 


 


Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU