Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Az elit vize egyenesen a világ végéről

2011.06.21. 19:00, -esKá-
Címkék: természet
Forrás: Mentrópia

 

Hál’ Istennek már nálunk is kapható a Csendes-óceán távoli szigetéről származó Fidzsi víz. Csak kérdés, hogy kinek jó ez.

Már az is kínos, ha a vendég néha azt kérdi: van víz? Én meg felvonom a szemöldököm: ugyan már miért ne lenne, hisz nem jelentette be a vízművek, hogy szerelés miatt néhány óra hosszat...

Veszem a poharat, nyitom a csapot. Csakhogy látom közben a vendég arcán, hogy nem erre gondolt: azt kellett volna kérdeznem, hogy bubisat vagy menteset szeretne-e.

Pedig ha valóban menő lennék, azt kérdezném, hogy kér-e Fidzsi-vizet (96 Ft/dl). Bizony: a marketing-legenda szerint a Viti Levu-béli Yaqara-völgyben, az esőerdő szélén különleges, egyedi artézi vízgyűjtő fekszik. Kialudt vulkán kamrájának falai zárják el a Fiji Water forrását a rohanó világ testünknek-lelkünknek nyűgös mocskaitól.

Ó igen: Viti Levu, Yaqara! Rezdülnek bennem a húrok, szívdobogásom is gyorsul. Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban. Lehet, hogy maga James Bond őrzi a drága csöppeket, lehet, hogy a titkos öböl mélyén egyszer majd felragyog a Grál.

A trend megint az ortorexiás (étrendjükre beteges figyelemmel ügyelő) luxusmimózák biopánikjára apellál. Figyelem: a vulkáni cseppeket kő, homok, szikla, agyag és jég óvja a civilizációs mérgektől. Sehol egy apró hasadék, a vízgyűjtő nem kerül kapcsolatba levegővel, védett minden szennyezéstől.

Sőt, azt is ígérik a víz gazdái, hogy a palackozás során is féltő gonddal tartanak távol minden veszélyt és káros hatást: amíg le nem csavarja a kupakot a kedves vevő, a Fiji Water elvileg nem érintkezik a 21. század szennyezett levegőjével. Csak a PET-palackkal.

A Fidzsi-szigetek Ausztráliától és Dél-Amerikától rémisztő távol vannak, hát még (a mellesleg víznagyhatalom) Magyarországtól! Nézegetem a földgömböt, keresve valami tőlünk távolabbi pontot, de nem igazán sikerül: a Fidzsi-szigetek a lehető legmesszebb vannak tőlünk. A mítosz szerint ez is garancia, hogy a luxusvíz védett az ipari hulladékoktól, a savas esőtől, a környezetszennyezéstől.

Ahogy az ősi mitológiák szellemiségét bizonyára magában hordó luxusvíz átszüremlik a vulkanikus kőzetek rétegei között, kalcium, magnézium és szilícium-dioxid kerül bele. Mondják is, hogy a Fiji Water erősíti a csontokat, a kötőszöveteket, a hajat, a körmöket és a fogakat. De nem az őslakókét!

Miközben zajlik az elit ásványlé exportja, az országban súlyos ivóvízhiány van. Az exportcég nem tagad, hanem a társadalmi felelősség jegyében tesz-vesz, állítása szerint a környezetért - kérdés, az elitvíz szállítása vajon mit tesz a környezettel.

Gondolom, nem palackban dobálják a tengerbe, hadd ússzon címszóval, hanem kellő kibocsátás árán jut el a boldog fogyasztóhoz. Pedig a cég széndioxid-semleges működést hirdet, sőt, csökkenteni akarja a légkör széndioxid-koncentrációját - nos, e bravúr folyamatábrájára sokan lennénk kíváncsiak.

Írják, hogy Obamát is gyakran látni a kezében Fiji-palackkal. Mi lesz, ha követik őt, és egyre többen kapnak rá a vulkanikus itókára? Ki lehet számolni: a vízgyűjtő kapacitása elosztható a palackozás és az értékesítés adataival.

Amíg kiderül, hogy ennek az artézi lelőhelynek nemcsak a minősége egyedi, hanem a mérete is bizonyára kolosszális, addig elmorfondírozom: mibe kóstálna, ha óvodás gyermekemnek a hóemberhez az Antarktiszról hozatnék biohavat.

A lokálpatrióta nyugalmával bízom a pesti víz igazolt minőségében. Nyitom a csapot, színig töltöm a poharat, élvezem a hűvös, tiszta, olcsó kortyokat, és közben érzem, ahogy erősödnek a kötőszöveteim és a fogaim.

 

Forrás: Tudatos Vásárló

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2019.03.19. 16:49
2019.03.16. 18:49
2019.02.20. 19:51
2019.02.16. 17:09
2019.01.18. 19:42
2018.12.31. 09:38
2018.12.31. 09:04
2018.12.28. 10:03
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
 
Live Traffic Feed
 


 


Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!    *****    Idén is rajongunk, és Te mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Mondd el a véleményedet!