Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Boros Ágota: Ne ugord át az Intrót

2011.03.26. 12:05, Közzétette: Kepes Károly
Címkék: internet
Szeifert Nati és az összművészeti webrádió


Magazin - Interjúk

 

Intro RádióNem tudom, hányan emlékeznek még a Rádió Bridge-re. Amióta tönkretették, megszüntették, én vérig vagyok sértődve, és azóta nagyon ritkán hallgatok rádiót. Felkapott sztárocskák, celebek, ostoba reklámok mindenhol. Pár hónapja azonban egyre többször csábulok el egy (egyelőre) icipici webrádió kínálatától. Szeifert Natival, az Intro Rádió megálmodójával beszélgettem.

 

– „Az Intro Rádió egy nagy NEM a kulturális szemétre, ami nap mint nap eláraszt minket, vagy inkább egy nagy IGEN a számos tehetségre, akiket sajnos alig van alkalmunk megismerni.” – írjátok a honlapotokon. Hogy jutott eszetekbe pont kultúrrádiót csinálni?

– Magam is alkotó ember vagyok, és amikor az ember elkezd komolyabban foglalkozni a művészet valamelyik ágával, találkozik a többi alkotóval, látja mennyi érték születik, látja mennyi a tehetséges ember, aki kitartóan dolgozik, és újra felmerül a kérdés, hogy róluk miért nem hallott addig, ameddig szó szerint bele nem ütközött. Miért egy szűk réteget ér el ma a művészet? A másik vesszőparipám a művészeti ágak közti szakadék. Maguk a művészek is elég keveset tudnak egymásról. Nincs igazán átjárás, mondjuk, a zene és az irodalom közt, habár vannak szép kezdeményezések, ezek inkább csak a felszínt kapargatják.

– Mi szerepel a zenei kínálatotokban, és hogy találtok rá az előadókra?
– A zenéket, amiket mi játszunk, nem, vagy ritkán lehet máshol hallani, és lehet, hogy naiv vagyok, de nekem az a meggyőződésem, hogy erre van igény. Először megkerestük azokat az ismerősöket, rokonokat, akikről tudtuk, hogy marha jó zenét csinálnak, és akiknél még mindig nem értjük, mért nem világhírűek, hogy „figyi, mi játszanánk, mit szólsz?” És mindenki tök boldog volt, hogy hát hogyne, szíves örömest, végül is ez egy jó bemutatkozási lehetőség. Jöttek is a csatolt mp3 fájlok levélben. Aztán lassanként már nem csak a baráti körből kaptunk anyagokat, megkeresett minket például olyan zenekar, amelyik egyáltalán nem ismeretlen, sőt, Viván is ment klipjük, aztán sorra jöttek azok, akiket már legalább hírből ismertem. Én annyira boldog voltam, hogy basszus, tényleg leesik néhány embernek, hogy ez neki jó.

Szeifert Nati

Szeifert Nati

– Magad is írsz verseket, 2009-ben pedig Gyógyfűrész címmel egy blogregényed jelent meg a Könyvhétre. Így nem meglepő, hogy a rádióban fontos szerepet kapott az irodalom. Németh Kriszta hangján szólalnak meg kortárs költőink versei, hangoskönyveket adtok le, például Lénárd Sándor Egy nap a láthatatlan házban című könyve vagy éppen Máté Angi Mamó-ja, melyért 2010-ben Bródy-díjat kapott a szerző. Az irodalmi világgal is olyan könnyen boldogultatok, mint a zenészekkel?

– A kérdés inkább az, ki az, akinek nem

derogál

egy nagyvonalú tervekből szőtt, igazán nem evilági, de túlzás nélkül mondhatóan kultszolgálati kezdeményezéssel szóba állni? Naná, hogy csak a legnagyobbaknak nem. A kis fel-felkapott (vagy inkább fel-feldobott?).

hogyismondjamcsak értelmiségiek

nek bizony ez nem jön be. Nem állnak le velünk. Én például rendesen libabőrzök, ha egy írótól vagy költőtől kapok, mondjuk, köszönőlevelet. El lehet töprengeni, neki vajon ez miért nem esik nehezére, a másiknak meg miért esik nehezére egy kedves (ám lehet, hogy esetlen) megkeresésre válaszolni. Elintézi az ember egy vállrándítással... vagyis szeretné. Csak éppen azért kezdtem bele az egészbe, hogy ne kelljen már annyit vonogatni a vállam.– Gondolom, nem szeretnéd név szerint említeni a művészvilág elefántcsonttoronyban élő lakóit. Beszéljünk inkább azokról, akik rögtön igent mondtak…

– Debreczeny György, Ferencz Krisztián, Kepes Károly, Máté Angi, Pethes Mária, Stiller Kriszta, Szentjánosi Csaba, Viga Vendel és Zápor György. Tallér Edina és Sopotnik Zoltán pedig az irodalmi szerkesztésbe is beszállt. Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan természetességgel keressenek minket tollforgatók, mint ahogy egy irodalmi lapot megkeresnek. Pedig a lapokat szinte csak a szakma olvassa, mi meg éppen azon vagyunk, hogy mindenkihez eljusson a kortárs irodalom.– Mostanra már elég sokan jelentkeznek is nálatok versekkel. Hogy választjátok ki, melyik beküldött költemény érdemli meg a nyilvánosságot?

– A beérkező írásokat Sopotnik Zoltánnal együtt Tallér Edina olvassa el, elsősorban ők döntenek arról, mi kerüljön adásba. Itt nem ízlések és pofonok találkoznak, hanem valóban szakmai szűrőn mennek keresztül a művek. Ami irodalomnak nevezhető, annak hangot adhatunk. Nekem pedig óriási segítség, hogy levették ennek a terhét és felelősségét a vállamról, mert így is túl sok mindent csinálok a rádióban. Nagyjából napi 10-12 órát töltök vele, ami a hallgatók számára sokszor nem is észrevehető.– Éppen félidőnél jár első irodalmi pályázatotok, melyet A tél és/vagy téli ünnepek témában hirdettetek meg. Mekkora az érdeklődés?

– Bevallom, először azt gondoltam, hogy senkit nem fog érdekelni ez a pályázat. De már a meghirdetést követő napokban elkezdtek beérkezni a pályaművek. Egy hét alatt közel ötven pályamű érkezett, és szerintem még csak most jön a java.– Hogy választjátok ki a nyertest, és mi lesz a jutalma?

– A beérkező pályaműveket sorszámozzuk. Az elbírálást első körben az irodalmi szerkesztők végzik, akik előtt a bírálat lezártáig a beküldők neve titkos. A végleges helyezésekről a szerkesztőség dönt. És hogy mi a jutalom? Kategóriánként az első három helyezett alkotás meghangosításra és adásba kerül az Intro Rádió karácsonyi műsorában, és megjelenik nálatok, az Olvass bele portálon is. Az első három helyezett írás szerzője bekerül a rádió irodalmi közreműködői közé és továbbra is fogadjuk alkotásait.Intro Rádió– Rajtad kívül kikből áll a szerkesztőség?

– Szabó Borka hetente egyszer jelentkezik a Közrö-hely! című humorsávval, amiben az Unciklopédia vicces szócikkeit hangosítja meg. Németh Kriszta tehetségét, profizmusát és idejét nem sajnálva elkészíti az irodalmi meghangosításokat. Egyelőre az ő hangján szólalnak meg a versek, novellák, hangoskönyvek az IntroVénában. Azért mondom, hogy egyelőre, mert épp most vettem fel a kapcsolatot egy férfihanggal. Szeifert Judit művészettörténész (és egyben a nővérem),vizuális kultúrával foglalkozó műsort fog készíteni, Gulya István, aki többek között újságíró, háttérmunkát végez. Sopotnik Zoltán először irodalmi közreműködőnk volt, most vállalta nálunk a szerkesztést, az ő révén ismertük meg Tallér Edinát is.

 

Van egy világkörüli magazinunk, az Import, amiben külföldön élő magyarokkal beszélgetünk, ők kicsit úgy szerepelnek nálunk, mint kihelyezett tudósítóink a világ legkülönfélébb pontjain.– Hogyan tovább? Mit szeretnétek még?

– Hú.... nagyon sok mindent szeretnénk! Nekem az a legnehezebb, hogy lépésről lépésre haladjak, ugyanis nem vagyok az a türelmes típus. Először is, szeretnénk, hogy minél többen megismerjenek minket, hogy ne csak egy „tematikus webrádió” legyünk, hanem közösség, alkotó-alkotó, alkotó-befogadó párbeszédek jöjjenek létre nálunk. Természetes legyen mindenkinek, akit kicsit is érdekel a kultúra, hogy figyelje, ami a házunk táján történik.

 

Ahhoz persze, hogy igazán színvonalasan működhessünk, több aktív szerkesztőre és külsős munkatársra lenne szükség.– Nem vagytok könnyű helyzetben. Ha jól tudom, az Olvass beléhez hasonlóan működtök, önerőből, hitből és támogatás nélkül.

– Igen, mi is szerelemből készítjük a rádiót, mindenféle elköteleződés nélkül. Nincs a háttérben semmi érdek, semmi anyagi megfontolás. Nagyjából úgy működik a rádió, mintha a mai földi adók ötven évvel ezelőtti technikával dolgoznának. Sok fantáziával, leleményességgel és még annál is több munkával próbáljuk kiváltani az anyagi, eszközbeli, technikai feltételek hiányát. Szeretnénk persze megtalálni a módját annak, hogy a rádió minimális működéséhez előteremtsük az anyagi hátteret, ez egyelőre még csak tervek szintjén létezik. Ha nagyon elengedném a fantáziámat, el tudnám képzelni, hogy egy jószándékú mecénás támogatja az egész produkciót, de erre pillanatnyilag nem sok esélyt látok.

 

Az Intro Rádió műsorairól, terveiről, közreműködőiről a

rádió honlapján

lehet naprakész információkhoz jutni. Érdemes ellátogatni hozzájuk, hiszen napról napra bebizonyítják, hogy nemcsak a bulvár, a limonádé létezik, nemcsak a sztárocskák magánélete lehet érdekes, hanem a kultúra is. Emberi nyelven, érthetően, érdekesen, szórakoztatóan

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2018.12.31. 09:38
2018.12.31. 09:04
2018.12.28. 10:03
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
2018.05.10. 17:02
2018.04.16. 15:09
2018.04.14. 14:23
2018.04.07. 17:34
2018.03.21. 09:19
 
Live Traffic Feed
 


 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg