Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Néhány nagyon hasznos, ingyenes program

2011.01.04. 16:58, Kepes Károly
Címkék: internet

Glary Utilites

Tisztítás, javítás, optimalizálás, adatbiztonság, fájlok és mappák, valamint rendszereszköz menük közül választhatunk az ingyenes használható segédprogramban. Tisztítás: lemez, regisztrációs adatbázis, parancsikon javítás, programeltávolítás. Optimalizálás: indítópult kezelés, memória optimalizálás, helyi menü kezelés. Adatbiztonság: nyomeltüntetés, fájlzúzó, fájl undelete, fájl kódoló és dekódoló. Fájlok: meghajtó elemzés, ismétlődő fájlok, üres mappa kereső, fájl darabolás és egyesítés. Rendszereszközök: folyamatkezelés, Internet Explorer segéd, Windows szabvány eszközök.

>>Letöltési link<<

Revo Uninstaller

Ingyenes program-eltávolító, mely magyarul is tud!A program indításakor az eltávolító menüpontban minden, a felhasználó által telepített program és összetevő megjelenik.A nézet menüre kattintva további hasznos információkhoz juthatunk a gépünkre telepített programokról (méret, verziószám, telepítés dátuma).Nagyobb hibajavítást tartalmaz. Eltávolítás után megkeresi és törli a visszamaradt, fölösleges fájlokat, mappákat.
 
 
Recuva
 

A Recuva is hozza a Piriform Ltd. - mely a népszerű CCleanert és a Defragglert is fejleszti - által már ismert színvonalat és minőséget. A Recuva egy teljesen ingyenes, magyar nyelven is elérhető, letörölt adatokat visszaállító program.

Ugyebár ha Windowsal letörlünk egy fájlt, akkor az a szemetesbe, kukába kerül, majd ha a szemetest is kiürítjük, letöröljük, akkor elméletileg véglegesen le lesz törölve. Ám ez valójában nincsen így, csak az operációs rendszer ezek után úgy tekint arra a merevlemez területre, hogy oda bátran írhat bármit, ha szüksége van. Tehát törléskor nem történik meg az adat valódi, visszaállíthatatlan letörlése, csak egy leíró bejegyzés módosul. Éppen ezért viszonylag egyszerűen visszaállíthatóak a szemetesből törölt fájlok, ha szerencsénk van. Ugyanis ha a merevlemezünkön kevés szabad hely van, vagy már régen töröltük le a fájlt, azzal jelentősen romlanak az adat visszaállítási esélyeink. Ha igazán szerencsétlenek vagyunk, akkor még ennek a programnak a telepítésével is megsemmisíthetjük a keresett adatot, még jó, hogy van pen-driveról is futtatható portable, hordozható változat.

A program rendelkezik egy varázslóval, ami megkérdezi, hogy milyen típusú fájlt keresünk és azt hol. A mélyreható vizsgálatot csak utolsó esetben szabad bejelölni, mert az elég lassan működik. Én a varázslóval nem voltam valami szerencsés, két alkalommal is azt közölte, hogy nincs ilyen fájl. Majd átlépve a haladó módra egyszerűen kiválasztottam az egyik meghajtót és azt, hogy képeket keressen, majd a Vizsgálat-ra kattintva köpte is a találatokat és ott voltak a jó régen írt cikkekhez készített, de azóta törölt fényképek is. A képes keresésesénél különösen praktikus a galériában is látható miniatűr nézet (jobb gombbal érhető el).

Extra funkcióként a program képes a valódi adat törlésre is (ami után már sehogyan nem lehet visszaállítani az adatot), ha meggondoltuk volna magunkat. Ráadásul a beállítások alatt választhatunk törlési módszert is az egyszeres felülírástól kezdve a hárommenetesen (DOD 5220.22-M) és a 7 menetesen át (NSA) egészen a 35 menetes Gutmann módszerig.

Egyedül a fájlméretre való korlátozást hiányoltam egy picit a programból, de ha az ember egy letörölt adat után kutakodik, akkor feltehetően mindegy, hogy öt, vagy 6 perc alatt találja meg a kívánt értékes fájlt. További zavaró dolog, hogy telepítéskor telepíteni akarja a Yahoo eszköztárt, de mivel a program ingyenes, ezért nem igazán szólhatunk az ilyenért.

Ha valakinek kérdése merül fel a programmal, ajánlott a tutorial videó végignézése.

>>Letöltési link<<

FastStone Capture

A FastStone Capture egy erőteljes képlopó eszköz beépített kép-szerkesztő lehetőségekkel.

A FastStone Capture lehetőséget ad, hogy lefényképezz bármit a képernyőn, legyenek azok ablakok, objektumok, menük, derékszögű/szabadkezes kijelölt területek, legördülő ablakok/weblapok vagy a teljes képernyő. A screenshotokat szerkesztheted, lementheted, vágólapra , email-be Word/Powerpoint dokumentumba, sőt a saját weboldaladra is elküldheted és nyomtathatod is. A FastStone Capture segítségével a képeket átméretezheted, kivághatod, élesítheted, jegyzeteket , effektet , vízjegyet és sok mást is tehetsz rá. A Screenshotok BMP, GIF, JPEG, PCX, PNG, TGA, TIFF és PDF formátumba menthetők.

Szintén megtalálható egy kis hasznos képlopó panel, ami gyors elérést biztosít a képlopó eszközökhöz és kimeneti opciókhoz, gyorselérést biztosító gombokhoz (hotkey), automata fájlnév generálóhoz, támogatást nyújt külső szerkesztő programokhoz, egy színválasztót, nagyítót, és vonalzót is tartalmaz.
 
 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2018.12.31. 09:38
2018.12.31. 09:04
2018.12.28. 10:03
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
2018.05.10. 17:02
2018.04.16. 15:09
2018.04.14. 14:23
2018.04.07. 17:34
2018.03.21. 09:19
 
Live Traffic Feed
 


 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg