Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

foszer: Az iWiW szóiszap-ömlése

2010.10.28. 08:08, -esKá-
Címkék: internet

Szerző: foszer

A népbutítás nagymestere: Az Origo Öcsisajt Zrt. („mennyémá"!) a „csövike" Magyar Telekom Csumi Csoport tagja, jelenleg a „franyó" Magyarország egyik befolyásos interaktív és multiplatform tartalomszolgáltatója a látogatottság és a hirdetési bevételek tekintetében.

Az „Osztom", a „Zsír" és a „Simizném" gombokkal a „Csumi" iWiW - szellemi nívóját tekintve - „fajin" kis webfejlesztő fullos csapata a maga módján eléggé „ciki" módon újraértelmezte, azaz alaposan „feltrendizte" a megszokott Tetszik és Megosztom gombokat, amelyek terjednek ugyan, de mára már közhellyé és unalmassá kopnak. Nehezen érthető, hogy a kedvelés pozitív üzenetei mellett miért kell például az utálatnak nagyobb publicitást teremteni? Mostantól ugyanis kimondottan „kúl" jelzőözön várja bloggereket és egyéb tartalomgazdákat, akik ezután nem csak az ismert Tetszik gombot építhetik be oldalaikba, hanem a „mondjon le!" formátumot is. Az iWiW „kifütyülésre érdemes" népbutító fejlesztői több mint hatvan új gomb stílust találtak ki, hogy lehetőség szerint a legostobább és legprimitívebb szóhasználat „csúcs" fogyasztóit is maradéktalanul kielégíthessék.

 Az Origo Öcsisajt Zrt. („mennyémá"!) a „csövike" Magyar Telekom Csumi Csoport tagja, jelenleg a „franyó" Magyarország egyik befolyásos interaktív és multiplatform tartalomszolgáltatója a látogatottság és a hirdetési bevételek tekintetében. „Köszcsi!" A Sirály(ság) Origio porfóliójába („tatyójába") tartozik az [origo] hírportál („tipsi-tapsi!"), a [freemail] levelezőrendszer („Lécciléccilécci!") a „Pusszantás" iWiW közösségi portál, az „oksa" OK.hu („Csácsumicsá!") kereső, a dzsukel Videa videomegosztó, a „bakkerem" LifeNetwork és a „Szivcsi" OzoneNetwork tematikus televíziócsatornák.

 Éppen ezért nem mindegy, hogy például a legújabban „bevállalós" népbutító kezdeményezésükkel az (egyébként is egyre inkább gazdasági és kapcsolati hálós térfelet veszítő) iWiwen milyen gátlástalan ízlésromboló szerepet töltenek be az x, y, z generációk szóhasználatában.

 Egy valódi „zsír" gasztroblogba beépíthető például a „Megfőzném" vagy a „Fincsi" gomb. Nem igazán „csúcs" ötlet, nem is „lájkolná" egy magát „királyságnak" tekintő

 A „dögös" olvasók „talizhatnak" a gombokkal visszajelzést adva a blog írójának, és ezzel párhuzamosan a gombnyomás eredményeként az iWiW hírfolyamban is megjelenik a „Kis Szexi" véleménye, ami valójában egyetlen szóra koncentrálódik. Így egy-egy recept sokkal több emberhez juthat el, ami - valljuk be „nagyon baba".

 A gasztrobloggereknek szánt „Ízlik" és „Habarnám" gombok mellett a szleng is helyet kapott. Ide tartoznak a „Baba", a „Bevállalnám", a „Trendi", a „Lájk", a Kúl, a Szexi, és a Csúcs gombok is.

 Aki inkább a negatív jelzőket kedveli, mostantól beépítheti weblapjába például a „Kifütyülöm", „Ciki", „Nem ajánlom" vagy éppen a „Mondjon le!" gombokat. Akinek ez a páratlanul intellektuális ötlet megszületett az elméjében és kellő marketingkommunikációs érveléssel el tudta fogadtatni a főnökeivel, az szerintem hétfőn „Mondjon le!".

 Én mindenesetre „kifütyülöm" Bálint Ágnes kommunikációs vezetőt is (balint.agnes@origo.hu) mert a fejlesztés mögött meghúzódó, és jól érzékelhető gondolatmenet „nagyon ciki" és kulturálisan kártékony törekvés.

 Ha esetleg ezt részletesebben is meg kellene magyarázni, azt pedig egyáltalán „nem ajánlom".

 A legfiatalabbak kedvéért a listába kerültek olyan jelzők is, mint a „Bevállalnám", a „Fajin", a „Lekaratéznám", a „Dögös", az állatbarátoknak pedig a „Simizném" kifejezés kedvez.

 Az iWiW „naggyon baró" csapata egyébként érezhetően kevésnek érzi a saját kreativitását, amikor további ötleteket kérnek a „csőváz" megosztas@iwiw.hu e-mail címre.

(Apám! Már szinte látom, ahogy a bocsi, Cool, Csá, csapassad, Csókolom, Csövike, frankó, Irgumburgum, Királylány, Köszike, kösszencs, Mondhatni, okéka, Öcsém!, pusza, Puszcsi, rákattan, , , Vazze, Visszhall, Zsír, zsirály, vok áradat eltömíti a postafiókot.)

 A tetszésnyilvánítására szolgáló gombok bevezetése azonban csak közbenső állomás az iWiW 2010-es fejlesztéseinek sorában. „Vágesz?"

 Korábban indult az Események funkció, és még hátravan az iWiW Chat („Na Csá!"), az új Klubok („Strandröpi?") indítása, illetve az idei év „legkúlabb" dobása, az iWiW vadonatúj - „szipcsi-szupcsi׏ arculata.

 Mindezért az első számú felelős: Kovács Gergely iWiW vezető, aki „habarná" a következő fizetésemelését.

Az alábbi e-mail címen lehet - tetszésed szerint - „lekaratézni", vagy „megsimizni": kovacs.gergely@origo.hu.

 Köszike.

És persze bocsika. Én nem vállalnám be mindezt!

 Varga Mihály

 varga.mihaly@prherald.hu

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2018.12.31. 09:38
2018.12.31. 09:04
2018.12.28. 10:03
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
2018.05.10. 17:02
2018.04.16. 15:09
2018.04.14. 14:23
2018.04.07. 17:34
2018.03.21. 09:19
 
Live Traffic Feed
 


 


Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg