Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Az együttműködésről – helyi szinten

2010.08.31. 04:44, Stolmár Aladár
Címkék: stolmár politika

Tegnap a sokat emlegetett Hunviron Lőrinci pernyehányón lévő telepére látogattunk, mert a Megyehatárban megjelent kis hozzászólásunk a cég vezetésének meghívóját eredményezte. Mindenáron a 21-es út melletti benzinkútnál akartak velem találkozni, mert mindenki eddig csak odáig mert elmenni, de az egyértelmű kiállásom, hogy én látni akarom, mi van a telepen, eredményes volt.

Hamar kiderült, hogy a jelenlegi Lőrinci városvezetés még soha be nem tette a lábát a telepre. Sőt! A Hunviron ügyvezető igazgatója Dankóné Kövi Márta állítása szerint a Lőrinci városvezetésnek, lakosoknak is felajánlották, hogy a rendelkezésükre álló négy szippantó kocsival az emésztőkből, pincékből az esetleges szennyvizet, talajvizet, esővizet kiszivattyúzzák (ha jól értettem, ingyen – bár ekkor már elborult az agyam).

Az Erőműi Lakótelep épületeinek alapja jelenleg is vízben áll. Történt mindez a szintén a közreműködésünkkel az Erőműi Lakótelepre látogatott Hatvanonline http://www.hatvanonline.hu/201005291277/Hirek/Hatvan/A-delutani-esozes-elarasztotta-a-Kolcsey-utcat.html

által is leírt szennyvízzel történt elárasztás következtében… Még mindig túl zaklatott vagyok, ez látszik meg itt, pedig elég egyszerű a képlet. Az átemelő szivattyúkat a régi szennyvíztelepen az erőműi tó mellett leállították, mert a Hatvanban az utcákat és parkokat elöntő vizeket eresztették a szennyvíztelepre és a telep kapacitása már nem bírta el a többi rákötött településről jövő szennyvizet. (Egyébként erre nem volt felszíni vagy esővíz, mint ahogy a jelenlegi Lőrinci városvezetés hazudja!) A régi Erőműi Lakótelep szennyvíztisztító (ami mellesleg a Lőrinci jegyzőtől kapott válasz szerint nem is létezett!) tartályai napok alatt ugyan, de megteltek és a csatornákban a szennyvíz szintje az ezen a képen jól láthatóan a talaj szintje alatt mindössze kb. egy méterig emelkedett,

ami a pincékben, ahol még nem volt eltömítve a csatorna lefolyó a csizmaszárnál is magasabb szintet eredményezett.

No most tételezzük fel, hogy van egy kis együttműködés. Helyi szinten. Amikor Hatvanban úgy döntenek, hogy leállítják az Erőműi Lakótelep szennyvíztisztítója helyén üzemelő átemelő szivattyúkat, akkor értesítik a lakosságot, hogy legyenek szívesek korlátozni a vízfogyasztást, kevesebb, csak az elengedhetetlenül szükséges szennyvizet eresszenek a csatornába. Ugyanakkor értesíteni lehetett volna a Hunviront, hogy küldje le a szippantó kocsikat (négyet, mert annyi van nekik!) és szivattyúzzák ki, vigyék a telepükre az átemelők tárolótartályaiba érkező szennyvizet. Mondjuk ugyanazon az üzemi szinten tartsák (vagy akár alacsonyabbon) a szennyvizet a rendszerben, mint ami a régi jól bevált (a jegyző figyelmébe, 1945-től bevált) üzemi szint volt.

Nem tudom, hogyan fogják a választópolgárok értékelni a jelenlegi városvezetés hozzá-nemértése, felelőtlensége által okozott károkat az október 3.-i önkormányzati választásokon. Az önjelölt polgármesterek többségének is ugyanolyan a felelősége, hiszen ők is tagjai voltak a képviselő testületnek és ők sem tettek semmit! Mi, a Fidesz-KDNP csapata voltunk az egyetlen kivétel, akik feltártuk a helyzetet és már ellátogattunk az egyik kedélyeket borzoló létesítménybe (ahová sem az önjelöltek sem a jelenlegi városvezetés regnálása nyolc éve alatt egyetlen egyszer sem ment el) és mintegy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének helyi megvalósulási lehetőségeinek feltárásaként, első lépésként máris kialakítottuk azt a reagálási kapcsolatrendszert, amivel az Erőműi Lakótelep házainak ismételt szennyvízzel történő elárasztását ki tudjuk zárni. Természetesen a házalapok elárasztásához, a talajvíz szintjének szennyvíz által történt megemeléséhez az is nyilvánvalóan szükséges volt, hogy a kialakított új szennyvíz hálózat ne legyen teljesen zárt és a meglévő csapadékelvezető rendszer meg ne legyen működőképes. A tervek szerint persze zárt kellene legyen, de a szakszerűtlen kivitelezés következtében nyilvánvalóan nem az a szennyvízrendszer – a csapadékelvezető meg el van dugulva.

A társasházak pincéinek, alapjainak elárasztásáért a jelenlegi városvezetés és a képviselőtestület tagjai felelősek. A szavazóurnáknál a politikai felelősséget meg lehet állapítani, és ígérem, az anyagi felelősség megállapításánál is együtt fogunk működni az érintettekkel…

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2019.03.19. 16:49
2019.03.16. 18:49
2019.02.20. 19:51
2019.02.16. 17:09
2019.01.18. 19:42
2018.12.31. 09:38
2018.12.31. 09:04
2018.12.28. 10:03
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
 
Live Traffic Feed
 


 


Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!    *****    Idén is rajongunk, és Te mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Mondd el a véleményedet!