Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Császár László: Ping-Win látogatása

2016.08.20. 22:27
Címkék: csaszi

A Nagy Rozmárjárás idején történt, amikor a nagybajuszú agyarosok elszaporodtak a Déli sarkon. Tán az éhség tette velük, talán a megszállottság, a részegen tomboló küldetéstudat, eksztatikus állapotban bűzös leheletükkel felolvasztották a jégtáblákat, lángba borították a gleccsereket, felfalták a komótos pingvinek zömét. A madarak vére vörös színbe öltöztette a jéghegyeket. Csak egy, csupán egyetlen maradt közülük hírmondónak, aki a beszédes Ping-Win nevet viselte. A magányos vándor e-migráncsként, a békés élet reményében rohant, szaladt, kocogott, lépdelt, totyogott, vánszorgott, kúszott, haladt árkon-bokron, hegyen-völgyön, tűzön-vízen át természetes élőhelyéről a remélt biztonságot ígérő távoli Antarktisz, a jelentéktelen, említésre sem méltó sárgolyóbis északi sarka felé.

Nyakában érezte a rozmárok visszataszító fujtatását, leheletét. Mígnem kálváriája, tragikus, vérgőzös gulliveriádája során vadállatok, sátáni maszkok által vigyázott virtuális kerítésen roppant drótvágója segítségével átkelve, egy nyájas népek lakta, lángoktól övezett pindurka birodalomban találta magát. A demarkációs vonal túloldalán két daliás, erőtől és honfibútól duzzadó antropomorf törpe – Töhö-Töm és Ál-Mos, az MTP (Magyar Törpék Pártja) külügyi szakreferensei – fogadták őt békejobbal és a törpenépre oly jellemző árva lányok hajából kötött bokrétával. Törpényi bölcsességgel, bátorsággal vették védelmükbe őt, rafináltan oltalmazták, pártját fogták, gyámolították, támogatták az illegalitásban, ahogy csak bírták. Ping-Win habzsolta az őslakók csillapíthatatlan, határokat nem ismerő vendégszeretetét. Kísérőivel lankadatlanul haladt tovább, éjnek-évadján némán lopakodtak, napvilágnál szénakazlakban kerestek rejteket, bozótok takarásában menekültek fejveszetten.

Útjuk során óriási plakátok mutatták a kötelező irányt, a kifelét, az elinnent. A fenyegető transzparensek mögött ezerarcú szörnyek rejtőzködtek, vészjóslóan harsogva üzentek, intelmekkel riogattak, figyelmeztettek a pingvin nép roppant veszélyeire, az általuk behurcolt rémséges, pusztító járványokra, a parttalan erőszakra, huhogtak folyvást az apró léptekkel totyogó pirinyó menetre. Az elszánt törpök mindeközben körömszakadtáig védelmezték a magányos menekülőt a békés, öklükkel hadonászó járókelők rohamával szemben…

Ez az a végső pillanat, amikor elszakad a történet fonala. Ping-Win kikerül látókörünkből, végképp szem elől tévesztjük, további sorsáról mit sem tudunk, a történelem forgószínpadáról végképp lelép, elnyeli a süllyesztő, mintha nem is létezett volna soha. A távolság elnyelte párt kereső szomorkás nászi dalát. Lelkiismeretünk lassan lehorgad, megnyugszik.

Szomorú mese volt ez mára. Tanulságként lássuk be, nem lehet minden oly parádés, vidám show – egy mese sem –, mint a valóság.

(P.S.:. El kell mondanunk: a csatolt fotográfiákra a rozmár titkosszolgálat titkos archívumában akadtunk. Néhány önfeledt pillanatot örökítettek meg, amidőn Ping-win – csillapíthatatlan és zászlócsattogás közepette –, szaporázza lépteit, villámgyorsan áthalad a lángoktól övezte aprócska birodalom festői tájain. A fotók talán ismerősnek tűnhetnek, a rozmárok vándorkiállításukkal mindent elsöprő sikerrel járták be vele széles e világot.)

 

 

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
2018.05.10. 17:02
2018.04.16. 15:09
2018.04.14. 14:23
2018.04.07. 17:34
2018.03.21. 09:19
2018.03.01. 10:37
2018.02.15. 10:19
2018.01.31. 10:53
2018.01.31. 10:13
2018.01.27. 15:35
 
Live Traffic Feed
 


 


Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG