Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 

A porból kiáltok!

Ne nézzetek

rám ferde szemmel,

tele van a lelkem félelemmel,

és nem vagyok más

csak egy ember,

sem szentéletű,

sem gazember.

Nem vagyok

pogány mint vazúl,

csak a föld porából gyúrt az Úr,

néha keservesen sírok,

néha buta verseket írok,

néha szeretnék még élni,

máskor a túlvilágra lépni.

De lelkemben halkan

cseng az ének

"szeretném ha szeretnének

s lennék valakié!"

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Csárádi Edit: Szeretem ezt a Várost

2015.09.19. 22:38
Címkék: csárádi

Szeretem ezt a Várost. Véremmé, lelkemmé vált. A lüktetés, a zaj, a szmog, az állandó éber feszültség, a morózus nyugdíjasok banyatankkal felszerelkezve, ádázul lökdösődve a buszon, villamoson, az örökkön ellenzék kisnyugdíjas, a sohase semmi nem jó, és pont most és pont így meg pláne nem, aztán egy mosolytól ellágyulnak, szemükről oszlik a düh-köd, hogy átadja magát az életem most és mindjárt elmesélem programnak...Budán élni életérzés, lehet Márai nem így mondta, tuti így gondolta...Szeretem a reggeli zsivalyt, lökdösődő diákok kamaszkorom borzalmas neonszíneibe, répafarmerébe öltözötten, jajj!!, na ilyen nem lesz nekem sohasedetöbbédetényleg...és gumicsizmám sem, amitől feláll a nem is létező szőr a karomon, lábamon, örök hála, Mama, neked köszönhetem, tőled örököltem.
A tömeg közlekedik-tömegközlekedik...néha borzasztó, néha üdítőn feldobja a napot.
A Várban és környékén dolgozván, ha van idő reggel megállok a reggeli szélben a Halászbástyánál, nincs egy szál túrista sem, nézem a rózsaszín szmogban fuldokló várost, vagy amikor végre tisztára fújja a szél, és messze ellátni, szívem csitul, lelkem rezdül, lehajol a Mátyás templom, szíven simogat.
Az Ősz időnként végigszáguld a reggeli városon, leveleket színesre rajzol, homlokomra teszi hűvös Ősz ujját, a Vándorok ősi jelét, szívem dobogása gyorsul, üzen, szólít, hív a Vándorok ősi dala...nyughatatlan leszek, feszült, nincs helyem...aztán Krisztinaváros temlomában búgni kezd a harang, szívem csitul, hazavárnak a meséket suttogó utcák, derűs terek, hunyorgó lámpafény álmosan ásít rám, a Logodi utca, ahol lehajtott fejjel suttogom kedvenc versem, talán a költő is megáll egy pillanatra mellettem...majd angyal suhan át rózsaszín hajnalon, majd a Hajnal, nevetve, kócosan, zilált felhőruháját aranycakkosra hímezi a Nap, uszály méltósággal úszik lefelé a Dunán, aki mostanában a megnyugtató víz-illatát dobálja felém, a hidak összehajolnak, intenek, Buda az otthonon, a szűk hazám...
A napi rutin néha elfásít, menni, tenni, segíteni, mosolyogni, fürdetni, tisztába tenni néniket, időnként elfog az érzés, mindünkre ez vár talán az út végén...
Riadt, őzike-szép szemű gyerekek kisautókat tologatnak a kutya húgytól bűzlő aszfalton, szívemben szánalom, aztán ez is elmúlik, mennek tovább, a Déli Pályaudvarnál is bezár a Migration Aid helyi kirendeltsége, mindenki lenyugodhat a picsába, a hajléktalanok visszaköltöztek az aluljáróba, ugyanolyan szánalomra méltók, segítségért kiáltók: Ember! Ne hagyd! Bármikor Te is ide kerülhetsz!
Hamis, ferdített média, álhírek, kapkodod a fejed, igyekszel tájékozott lenni, nem megy, nem lehet igazságot tenni, véleményed persze lehet bármilyen. Rendkívül szerény megjegyzésem lenne: aki nagybetűsen, mellet verősen igaz magyarnak érzi magát, csupa nagybetűvel persze, az legalább a magyar helyesírás szabályait tartsa be, és ne óriási helyesírási hibáktól hemzsegő gyűlölettől fröcsögő kommenteket plakátoljon-posztoljon ki, zárójel vége.
Ez is múlik tovább...
Idős, háborút-poklot megélt nyugdíjasaim értetlenül állnak a mostani helyzet előtt-nekik a Média Szent, és nagybetűs, hiszen az újság is megírta! (sic!) aztán rám néznek, talán nem is engem látnak, rég elmúlt szeretteik árnya belengi a szobákat: -Editkém, a háborúban is csak azt tudott elmenni, menekülni akinek pénze volt...a többinek maradt a valóság, kinek milyen.
Aztán a nap végén Krisztinaváros újból magához húz, vigasztal, ölel, suttog és simogat, álmokat, vágyakat rajzol, kisimít és felborzol, épp mi kedve van....Jó éjt mára, gyerekek....

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2021.03.11. 17:59
2021.03.06. 11:23
2021.02.05. 15:41
2021.01.01. 03:25
2020.12.25. 17:37
2020.12.22. 19:00
2020.12.06. 19:33
2020.11.04. 10:29
2020.10.17. 14:55
2020.10.04. 17:27
2020.07.15. 18:35
2020.07.13. 09:50
2020.06.29. 08:41
2020.06.10. 11:15
2020.05.04. 08:31
2020.04.08. 11:15
2020.04.04. 18:22
2020.04.02. 19:25
2020.03.30. 18:28
2020.03.28. 10:47
Friss hozzászólások
 
Live Traffic Feed
 


 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.