Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

A pisztoly

2015.01.18. 08:34, Szmolka Sándor
Címkék: szmolka

Anyám elküldött hársfavirágot szedni a kis temetőbe. Az öreg hársfák, melyek még mindig élnek, 50 év után is szinte változatlan formában, tele voltak virággal, és a teához valót mindig itt gyűjtöttük be. Bár elég nehéz volt felmászni rájuk, azért nem volt reménytelen dolog. Jól megszedtem a batyumat, egy lepedőből varrt szövetzsákot, mikor egy férfi közeledett felém.

Megállt a fa alatt, és hosszasan kémlelt minden felé, kivéve fölfelé, ahol voltam. Elég hosszan álldogált ott, nézegetve minden felé. Már majdnem meguntam a dolgot, mikor odament az egyik elhagyott régi sírhoz, és a kezével elkezdett kaparni egy lyukat bele. A táskájából elővett egy szövetbe csavart dolgot, bele tette a lyukba, majd gondosan visszatemette azt. Ügyelt még arra is hogy élő növénnyel borítsa a kaparékot. Már kezdett gyanússá válni a dolog, így már bújtam én is egy termetesebb faág mögé, nehogy észrevegyen. Gondoltam, ezt nekem tette oda, és alig tudtam kivárni amíg elmegy. Vártam még kicsit és lejöttem a fáról, és az irányt egyből a kaparék felé vettem. Kiástam a dolgot, és egyből a hársfavirággal teli zsákba tettem anélkül, hogy megnéztem volna. Hazafelé vettem az irányt sűrűn lesve szét, nem figyel e valaki. Hazaérve a kamrában egy rejtekhelyre tettem a dolgot és a virágokat vittem anyámnak, aminek nagyon örült mert tele volt a zsák. Alig vártam hogy szerzeményemet szemügyre vehessem, így nem sokat időztem anyámmal.

Mentem hátra a kamrába, és a csomaggal együtt már a padláson voltam, és végre kibonthattam azt. Nagy megrökönyödésemre egy COLT típusú pisztoly volt benne, meg még vagy harminc darab lőszer. Hű ha, gondoltam ennek a fele sem tréfa. Nézegettem egy darabig, ismerkedtem vele, mivel meg volt töltve, egyenként kiszedtem a lőszert belőle, és már csattogtattam is egy képzelt ellenség felé. Elég nehéz volt, és fel sem fogtam minek a birtokába kerültem. Visszacsomagoltam és elindultam az öreg temetőbe, hogy a végleges helyére tegyem, ami az egyik sírban volt. A kővel fedett sír fedelének egyik sarka le volt törve, így azt leemelve alá tudtam tenni. Mivel későre járt már az idő, elindultam haza felé aludni. Gondolataim a pisztoly körül forogtak és elaludni is nehezen tudtam. Másnap anyám ismét elküldött hársfavirágot szedni, de most az öregtemető felé vitt az utam először. Nézegettem kicsit pisztolyomat, és elindultam a kistemető felé. Gondosan elkerültem a helyet ahol rátaláltam kincsemre. Jóval fentebb a domb tetején mertem csak hársfavirágot szedni, persze ott nem volt annyi, így azt mondtam anyámnak, nincs vagy nem elérhető helyen vannak a virágok. Utam ismét az öregtemetőbe vittek. Magamhoz vettem pisztolyomat és irány a gyümölcsös. Már alig vártam, hogy kipróbáljam. Megtöltöttem, és bumm. Már lőttem is. Hatalmasat szólt, és hatalmasat rúgott. Majd kitörte a kezemet. Immár két kézzel fogtam, és lövöldöztem a fákra, két kézzel már célozni is tudtam vele valamennyire. Hát működik. Visszaindultam és ismét elrejtettem, majd Pittyáék felé vettem az irányt.

Ott fent van az öreg temető. Az a feljáró még nem volt akkor meg.Mondom neki mit találtam és még azt is, hogy működik. Nem nagyon hitte. Felvittem hát és megmutattam neki. Ámuldozott, mert még igazi pisztolyt ő sem látott. Nézegette, próbálgatta, majd megette a fene, hogy kipróbálja. Elindultunk ismét a gyümölcsös felé. Bele töltötte mind a hat lőszert, és bumm, bumm, bumm, mindet kilőtte egyhúzomban. Visszaindultunk az öreg temetőbe és közben tervezgettük a Jövőt. Elhatároztuk, másnap elmegyünk vadászni vele. Maradt még néhány lőszer, így nem volt probléma az sem. Már jó volt a viszonyom anyukámmal, így mind a ketten hazamentünk lefeküdni. Másnap Pittya ébresztett, hogy megyünk e. Felöltöztem és irány az öreg temető. Magunkhoz vettük a pisztolyt és a Pilisi erdő felé vettük az irányt.. Mentünk és mentünk, mert messze volt. Bóklásztunk az erdőben de egy fia fácán sem volt ami fegyverünk csöve elé kerülhetett volna. Csalódottan indultunk vissza felé, és láss csodát egy szarvas agancs akadt az utunkba. Mind a ketten eszeveszetten rohantunk, hogy felvegyük elsőnek. Én értem oda egy kicsivel előbb, így az enyém lett az agancs. Mentünk tovább és a párja is ott ékeskedett. Nem rohantam mert láttam, hogy Pittya nem arra néz. Mikor oda értem csak felvettem Pittya nagy megrökönyödésére, mert már bosszantotta, hogy nekem kettő is van. Egyszer csak Pittya tüzelni kezdett. Én a meglepetéstől összekuporodtam, és miután kilőtt megint hatot a pisztolyból csak akkor mertem felegyenesedni és kérdeztem mi történt. Azt mondja egy szarvast látott és arra lőtt. Sokáig kerestük a szarvas nyomát, vagy legalább egy pár csepp vért, de nem találtunk. Pittya megesküdött, hogy eltalálta. Én elhittem neki és úgy indultunk haza felé. Az agancs már nagyon rám nehezedett, és könyörgött is hogy adjam neki az egyiket, mert nekem úgyis sok a kettő. Nézegettem melyik a kisebb vagy melyik a sérültebb de nem nagyon találtam különbséget a kettő között így felajánlottam neki, hogy válasszon. Nézegette ő is egy darabig majd elvette az egyiket. Megkönnyebbülve indultunk vissza felé, elégedetten mert ha vadat nem is de szarvasagancsot találtunk. A pisztolyt elrejtettük az öreg temetőben, én a szarvasagancsot oda tettem a másik három mellé negyediknek. Elgondolkodtam azon, hogy kell e még nekem agancs mert már sok ahhoz a két késhez aminek a nyelét akartam kifaragni belőle.

Mivel hétvége volt, így készülnöm kellett az iskolába is, és legközelebb csak a következő szombaton mentem ki az öreg temetőre, ahol gyalázatos állapotok uralkodtak, mert valaki feldúlta a rejtekhelyünket. Még a sírt is ahová a pisztolyt rejtettük. Eltűnt a pisztoly az ólom, csak a paraffin maradt meg, melynek hasznát ólom nélkül nem nagyon vettem. Már nem állítottam helyre a bungit, mert féltem az embertől akinek már pisztolya is van. Így ért véget az öreg temetőbeli kalandozásom.

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
2018.05.10. 17:02
2018.04.16. 15:09
2018.04.14. 14:23
2018.04.07. 17:34
2018.03.21. 09:19
2018.03.01. 10:37
2018.02.15. 10:19
2018.01.31. 10:53
 
Live Traffic Feed
 


 


ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!